Az ázsiai nagytigris szétfeszítette az amerikai tyúkketrecet

2024-04-14 00:02
Kína több mint két évtizeden át tartó fenomenális gazdasági teljesítménye lenyűgözte és megrémítette a világ nagy részét, beleértve az Egyesült Államokat, a legfontosabb kereskedelmi ... ...
részletek

Kis lakást keres? Ezt kell tudni most róluk az ingatlanpiacon

2024-04-12 13:01
Fontos ellenőrizni a tulajdoni lapot, ami az ügyintézés – például hitelfelvétel – miatt kiemelt jelentőségű lehet. „A tavalyi év gyenge forgalma ellenére sem csökkent a 20 négyzetméter ... ...
részletek

Nyakunkon az újabb lakásdrágulás? - Elárulták a szakértők, mi várható a következő évben

2024-04-12 07:05
Az éve eleji tranzakciószámokat látva egyre inkább úgy tűnik, hogy 2024 a lakáspiaci élénkülés éve lesz. A magasabb kereslet viszont egyelőre mérsékelten jelent csak meg az árakban, de az év második fele ebben is változást hozhat. Mennyivel emelkedhetnek a következő egy évben a budapesti lakásárak? A használt vagy az új lakások fognak jobban drágulni? Milyen térségek és ingatlantípusok lehetnek az átlagnál keresettebbek Magyarországon, és hogy alakulhat a befektetők és a külföldi vásárlók száma? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ az idei első Lakáspiaci Hangulatfelmérésünkben, melynek lakásépítésekre és
részletek

Több fontos döntést hoz meg ma az Országgyűlés, eldől a mini-Dubaj sorsa is

2024-04-12 07:04
A rákosrendezői beruházásról szóló nemzetközi megállapodást tárgyalja csütörtökön az Országgyűlés, amelynek napirendjén az ingatlan-nyilvántartással, az anyakönyvezéssel és a honvédek jogállásával összefüggő javaslatok is szerepelnek.
részletek

Kiderült, ki veszi meg a fizetésképtelenné vált német áruházláncot

2024-04-12 07:03
Egy amerikai és egy német befektetőből álló konzorcium fogja átvenni a Galeria Karstadt Kaufhof német kiskereskedelmi láncot, miután az anyavállalat nemrég fizetésképtelenséget jelentett. A befektetői csoport Richard Baker amerikai befektető és Bernd Beetz német üzletember nevéhez köthető.
részletek

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet az elemző a lakásárakról

2024-04-12 07:02
Múlt héten írtunk a KSH által közzétett előzetes magyar lakásáradatokról, amivel egy időben az Eurostat is közzétette az EU-s országok lakásárváltozásait. Míg a Magyarországon az előző év azonos időszakához képest 3,3 százalékkal emelkedtek a lakásárak, addig az eurózónában éves összehasonlításban 1,1 százalékkal csökkentek, az EU egészét tekintve pedig 0,2 százalékos volt az emelkedés. Az adatokat most Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője értékelte.
részletek

Két ábrán mutatjuk meg, mennyit költenek lakásfelújításra a magyarok

2024-04-12 07:02
Az otthonukat felújítók akár néhány évente is belevágnak egy ilyen projektbe, és a többség ilyenkor saját megtakarításait használja forrásként – derül ki a Praktiker országos reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az eredmények alapján hazánkban a gyakoribb, de kisebb összegű, költséghatékony részfelújítások sokkal jellemzőbbek a teljes körű, nagy renoválásoknál. Azok, akik belevágnak a felújításba, a tapasztalatok szerint a nagy áruválaszték mellett a szakértői támogatást is fontosnak tartják.
részletek

Karácsony Gergely támadást hirdetett a déli körvasút környezetvédelmi engedélye ellen

2024-04-12 07:01
A fővárosi önkormányzat és Újbuda önkormányzata a helyi civil szervezetekkel együttműködve ismét megtámadja a déli körvasút beruházásának környezetvédelmi engedélyét - közölte a főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, miután kihelyezett kabinetülést tartottak a XI. kerületben.
részletek

Mennyire tartják környezetbarátnak a hazai boltokat a magyarok?

2024-04-10 22:04
Országszerte a magyarok harmada (36%), a budapestieknek pedig közel fele (49%) nem tartja fenntarthatónak a boltok jelenlegi működését. A vevők napelemekkel, hűtési és fűtési rendszerek optimalizálásával, valamint energiatakarékos világítással tennék zöldebbé a hazai üzleteket és bevásárlóközpontokat – derül ki az Etele Plaza és az Opinio piackutató közös, reprezentatív felméréséből. A megkérdezettek leginkább a többször használatos táskákkal igyekeznek óvni a környezetet vásárlásaik során.
részletek

Élet 20 négyzetméter alatt - Továbbra is keresettek a minigarzonok

2024-04-10 22:03
Kitart a csekély alapterülettel rendelkező, 10-20 négyzetméter közötti minilakások keresettsége a hazai ingatlanpiacon. 2023-ban a legtöbb kis alapterülettel rendelkező, megfizethető árú ingatlant kisebb otthonba költözés miatt a vidéki területeken vásárolták a Duna House ügyfelei, a fővárosban inkább a befektetési célú vétel volt jellemző. Budapesten tavaly 400 ezertől 1,7 millió forintig terjedt a minigarzonokért fizetett négyzetméterár, az aktuális kínálatban azonban már a 2,5-3 millió forintos négyzetméteráron hirdetett, teljeskörűen felújított, belvárosi kislakások sem ritkák.
részletek

Schőmer Norbert: optimista ingatlanfejlesztők nélkül soha nem épülne semmi, és még mindig barlangokban élnénk

2024-04-10 22:02
Nemcsak Magyarországon, de globálisan is számos kihívással néz szembe az utóbbi években az ingatlanpiac. A gyorsan változó környezethez a piac szereplőinek is alkalmazkodniuk kell, amiben a szakmai szervezetek is kiemelt szerepet kapnak. Hogy milyen iránymutatásokkal segíthetik a szakmát, hol tart ma a hazai ingatlanszakértő képzés, mik a legfőbb globális és lokális kihívások, illetve milyen hatással lesz a digitalizáció és a klímaváltozás az ingatlanpiacra nézve, arról Schőmer Norbertet, az RICS Magyarország nemrég kinevezett elnökét, az Atenor Hungary Country Managerét kérdeztük.
részletek

Ennyit lehet most alkudni az egyes lakástípusok árából

2024-04-10 22:02
Minél hosszabb ideig van a piacon egy ingatlan, annál nagyobb az esély, hogy csak komoly árengedménnyel lehet értékesíteni, mutatott rá az Otthon Centrum elemzése, amely az értékesítési idő és az alku mértékének összefüggését vizsgálta.
részletek

Véletlenül tudta meg a polgármester, hogy 200 józsefvárosi család önkormányzati lakását államosítanák

2024-04-10 22:01
Mintegy 200 család önkormányzati bérlakását államosítaná a kormány a VIII. kerületben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új tanárképző intézményének kialakítása miatt, de a józsefvárosi önkormányzatot elfelejtették értesíteni erről - mondta el Pikó András polgármester kedd esti, rendkívüli sajtótájékoztatóján.
részletek

Új tagok az Országos Építészeti Tervtanácsban

2024-04-09 23:08
Hét új taggal bővült, hatan pedig távoztak az Országos Építészeti Tervtanácstól (OÉT) - szúrta ki az Építészfórum Lánszki Regő, építészeti államtitkár közösségi oldalán, aki hozzátette, a szervezet rendszeres megújulása és szakmai frissességének megőrzése miatt van szükség meghatározott időközönként új tagok bevonására.
részletek

Kiderült, mikor nyitják meg a Városháza park újabb részeit

2024-04-09 23:07
Megkezdődtek hétfőn a budapesti Városháza park bővítésének munkálatai. Az V. kerületi kibővített pop-up parkot májustól vehetik majd birtokba a budapestiek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. Közleményük szerint a jelenleg 4 ezer négyzetméternyi szabadon bejárható területet 7 ezerre növelik.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|