Új közpark épül a Duna mentén

2021-07-25 19:04
A Barát-patak és Pünkösdfürdő között indul hamarosan egy zöld beruházás, a kivitelezés várhatóan öt hónapig fog tartani - írja közösségi oldalán Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
részletek

Brutális bírsággal megy neki a kormány az építőipari trükközőknek

2021-07-25 19:03
A kormány fontos döntést hozott az építőipari exportszállítmányok felügyelete érdekében: akár a szállítmány nettó értékének 40 százalékára rúgó bírságot is kiszabhatnak, ha a szállítmányozó bejelentés és annak tudomásulvételének visszaigazolása nélkül vinne ki a rendelet hatálya alá tartozó építőipari nyersanyagokat.
részletek

Reagált a gipszkarton-óriás: sokkal kevésbé emeltük az árainkat, mint az indokolt lett volna

2021-07-25 19:03
A Saint-Gobain Hungary Kft. megítélése szerint fölösleges tovább korlátoznia a termékei exportálását, mivel a hazai piacnak erre már nincs igénye. A vállalat továbbá biztos benne, hogy szükségtelenné válik a kivitel adminisztratív úton történő szabályozása is.
részletek

Itt az újabb lakástámogatás a kormánytól, a rozsdaövezetekben hullanak az ingyenmilliók

2021-07-25 19:02
A tegnapi közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, amely a rozsdaövezeti akcióterületeken épülő lakóingatlanok adó-visszatérítéséről rendelkezik. Eszerint az itt épülő új lakások után fizetendő 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik a vásárlók.
részletek

Vidéki nagyvárosok - Béreljünk, vagy inkább lakást vegyünk egyetemista gyermekünknek?

2021-07-25 19:01
Kihirdették az egyetemi ponthatárokat, ezzel párhuzamosan elindult a lakáskeresési hajrá a fiatalok körében. A budapesti bérleti díjakról, illetve a fővárosban való vásárlás vagy bérlés mellett szóló érvekről már beszámoltunk, most következzenek a legnagyobb egyetemi városok: Debrecen, Győr, Szeged, Miskolc és Pécs. Béreljünk, vagy inkább vásároljunk egyetemista gyermekünknek lakást?
részletek

Szeptembertől öt százalék lesz az áfa a rozsdaövezetekben épített lakásokra

2021-07-25 09:01
A rozsdaövezetekben (elhagyott ipari területeken) épülő lakások után visszaigényelhető lesz a 27 százalékos és az 5 százalékos áfa közti különbözet. A visszaigénylés egyik feltétele ... ...
részletek

Albérlet havi húszezertől 5,4 millióig – extrák a magyar albérleti világból

2021-07-25 09:01
Az országos albérletpiaci kínálatban akad havi 20 ezer forintért Hajdú-Bihar megyei albérlet. Egy, kifejezetten egyetemista bérlőknek szánt dunaújvárosi lakás havi 40 ezer forintért bérelhető. ... ...
részletek

Jönnek a felvételi ponthatárok: hol, mennyiért bérelhetnek lakást az egyetemisták?

2021-07-23 14:06
Idén is nagy izgalommal várják a felsőoktatásba felvételizők a ponthatárokat, ami az ingatlanpiacon is egy aktívabb időszakot eredményez. Elsősorban a bérlakáspiacon élénkül meg a kereslet azáltal, hogy sok diák a szülővárosától távol kezd el keresni kiadó vagy egyes esetekben eladó lakást. Az aktuális kínálatot az OTP Ingatlanpont és az Ingatlan.com felmérései alapján jártuk körbe, arról pedig, hogy mennyire éri meg befektetési céllal új akást venni, két lakásfejlesztőt kérdeztünk meg.
részletek

Örülhetnek az agglomerációban élők: több vonat indul a fővárosba

2021-07-23 14:05
Megkezdődik a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonal felújításának a tervezése. A korszerűsítéssel jelentősen növekszik a vonal kapacitása, helyenként második vágány épül, emelkedik a sebesség és megújulnak az állomások. A beruházás részét képezi a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) 2019-ben elinduló Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiának.
részletek

Már gyártják a Lánchíd új pályaszerkezetét

2021-07-23 14:04
Már gyártják a Lánchíd új acél pályaszerkezetét, amelynek elemeit a következő hetekben különleges útvonalengedéllyel, közúton fogják a helyszínre szállítani - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.
részletek

Megvétózta az Alkotmánybíróság a friss vári lakók filléres lakásvásárlását

2021-07-23 14:04
Alaptörvény-ellenesek a bérlakástörvény azon rendelkezései, amelyek vételi jogot biztosítanának azoknak a bérlőknek is, akik 25 évnél nem régebben bérelnek állami vagy önkormányzati tulajdonban álló, műemléképületben lévő lakást - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában.
részletek

Sok az új raktár, de még így is ádáz harc folyik a helyekért

2021-07-23 14:03
2021 második negyedévében négy épülettel, összesen 117 810 négyzetméterrel bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív szegmens, ezzel a negyedév végére a teljes modern ipari/logisztikai állomány 2 542 480 négyzetmétert tett ki. Átadásra került a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest South parkokban két épület, továbbá a nagytarcsai Budapest East Business Parkban és a Budapest Dock Szabadkikötőben egy-egy épület. A nagy volumenű új átadások és az adatok felülvizsgálata az üresedési ráta emelkedése felé hatott, 5,3%-ra nőtt a korábbi 2,6%-ról - derül ki a BRF legfrissebb elemzéséből.
részletek

Évek óta nem látott optimizmus övezi az ingatlanpiac egyik fontos szegmensét

2021-07-23 14:02
Közzétette negyedéves vezetői hangulat indexét (LVHI) a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO). A jelentésből kiderül, hogy a piaci szereplők évek óta nem látott optimizmussal néznek az előttük álló negyedévre.
részletek

Építőipar: az exportszabályozás miatt szerződésszegéssel is számolniuk kell a vállalatoknak

2021-07-23 14:01
A kormány több olyan rendeletet is kiadott a közelmúltban, amelyek jelentős hatást gyakorolnak mind az építőiparra, mind az építési alapanyagokat kitermelői ágazatra. A bevezetett intézkedések hatással lehetnek a már hatályban lévő szerződések teljesítésére, illetve a futó projektek kivitelezésére is. Ennek oka, hogy amennyiben az állam gyakorolja az elővásárlás jogát, úgy egy hazai eladó nem feltétlenül tudja teljesíteni a külföldi szerződéses partnerei felé vállalt kötelezettségeit, ami szerződésszegést eredményezhet. A PwC Magyarország szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat és a tisztázatlan kérdéseket.
részletek

Megakadt az alkotmányossági szűrőn a fideszes lakástörvény-javaslat

2021-07-23 11:08
Alaptörvény-ellenesek a bérlakástörvény azon rendelkezései, amelyek vételi jogot biztosítanának azoknak a bérlőknek is, akik 25 évnél nem régebben bérelnek állami vagy önkormányzati ... ...
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|